ГоловнаНовини

04 грудня 2021

У ДУ Інститут зернових культур НААН України, 2 грудня, спільно з ДНЗ «Дніпропетровським обласним навчальним центром» провели семінар

У ДУ Інститут зернових культур НААН України, 2 грудня, спільно з ДНЗ «Дніпропетровським обласним навчальним центром» провели семінар з підвищення кваліфікації с.-г. фахівців «Актуальні питання визнання сортових посівів с.-г. культур у 2022 році».

Присутні науковці, селекціонери, насіннєводи, фахівці з сертифікації насіння, викладачі ДУ ІЗК НААН України, ДДАЕУ, НВФГ «Компанія «Маїс», ДНЗ «Дніпропетровський обласний навчальний центрпідготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК», ДП «Центр сертифікації», ТОВ «Агросерт», Синельниківської селекційно-дослідної станції ДУ ІЗК НААН, АФ «Степова», ТОВ НДІ Аграрного бізнесу. Відповідно порядку денного відбулось дискусійне обговорення проектів Законів України «Про охорону прав на сорти рослин» та «Про насіння і садивний матеріал». У підсумку прийняли пропозиції щодо удосконалення обговорених законів, які планується ДНЗ «Дніпропетровський обласний навчальний центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК» направити до аграрного комітету Верховної Ради України для розгляду і внесення правок до відповідних законів. Підіймались проблеми діяльності інституту інспекторів, який так і не запрацював в країні. Висловлені пропозиції щодо його активізації.

Повернутися до списку